Обсяг інвестицій у комерційну нерухомість у світі збільшився на 4% - до 148 млрд дол

Обсяг інвестицій у комерційну нерухомість у світі збільшився на 4% - до 148 млрд дол

Глобальний обсяг прямих інвестицій у комерційну нерухомість у світі збільшився в 1-му кварталі 2015 р. на 4%, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, і склав 148 млрд дол. Про це повідомили у прес-службі компанії JLL з посиланням на попередні оцінки.

Найбільш позитивна динаміка спостерігається в регіоні Північної і Південної Америки (зростання на 18%), невелике зростання зафіксований і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (3%). У той же час в країнах Європи, Близького Сходу та Африки (регіон EMEA) показник в доларовому вираженні знизився на 11%, але виріс на 8% в локальній валюті, що відображає поточну сильну позицію долара до більшості інших валют.

"Локомотивом зростання інвестиційних показників регіону Північної та Південної Америки є США - обсяг інвестиційних угод у країні збільшився на 26% порівняно з 1-м кварталом 2014 року, що нівелювало зниження показника в Латинській Америці і Канаді. Сильний долар також впливає на активність у Єврозоні , Японії та Австралії, де обсяг угод збільшився, а валюти цих країн втратили свої позиції по відношенню до долара США за минулий рік ", - коментує керівник групи світових фінансових ринків та інвестицій компанії JLL Артур де Хааста.

За прогнозами експертів JLL, сукупний обсяг інвестиційних угод у 2015 році в світі складе 740-760 млрд дол., Збільшившись як мінімум на 4% до минулого року.

"Глобально на ринку нерухомості як і раніше спостерігається зростання припливу капіталу, в результаті чого ми бачимо велике число великих портфельних транзакцій та угод з окремими активами, які повинні бути закриті в поточному році, - зазначає Девід Грін-Морган, директор відділу досліджень світових фінансових ринків та інвестицій JLL. - Незважаючи на намір Федеральної резервної системи США підвищити процентну ставку в 2015 році, ринок свопів продовжує демонструвати несуттєве зростання доларових ставок до кінця року. За умови, що всі найбільші економіки будуть зберігати процентні ставки на колишніх рівнях в найближчому майбутньому, ринок нерухомості буде як і раніше привабливим для інвесторів у порівнянні з ринком облігацій ".

Нагадаємо, у 2014 р. глобальний підйом інвестиційних угод з нерухомістю склав близько 700 млрд дол.

При цьому Київ не увійшов до топ-20 міст з позитивною динамікою на ринку комерційної нерухомості.