ua en ru

Путін хоче продовжити переговори щодо ЗВТ України та ЄС

Путін хоче продовжити переговори щодо ЗВТ України та ЄС Фото: Володимир Путін

За словами Путіна, Росія хоче налагодити відносини з Україною і Еврососюзом по режиму торгівлі

Росія продовжить спроби врегулювати відносини в рамках трикутника ЄС-РФ-Україна. Про це заявив президент РФ Володимир Путін, коментуючи підсумки річного раунду переговорів, який завершився напередодні у Брюсселі, передає "РИА Новости".

"Я думаю, що ми ще багато разів повернемося до цих питань. Ми хочемо налагодити відносини з нашими партнерами і ось з цієї тематики (по режиму торгівлі), з Україною хочемо і з Євросоюзом хочемо", - сказав президент.

Він звернув увагу на той факт, що, коли парламентери з російської сторони конкретно і принципово поставили спірні питання, керівник делегації Євросоюзу заявила, що "гра закінчена", встала і пішла.

"Гра закінчена, і пішли, а прес-реліз сьогодні випустили, що російська делегація зірвала переговори", - зазначив російський лідер, додавши, що "це не дуже по-європейськи, зовсім не толерантно".

Нагадаємо, вчора, 21 грудня, єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що тристоронні консультації з Росією щодо Зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС не буде продовженийи.