Будівельники вийдуть на багатотисячний страйк під КМДА

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайтах ряду компаній.

Представники БК "Геос", Укрбуд, ПБГ Ковальська, Київміськбуд-3, Київміськбуд-6, "Фундамент", ДБК№7, ДСК-3, СП-3, "Аркада", ЖБК-1, Трест "Київспецбуд", "Sun Development", "Дисбуд" та інші висловили свою підтримку робітникам і пообіцяли вийти на спільну акцію протесту під стіни КМДА 1 березня.

"Вже роками майже всі будови столиці піддаються атаці" тітушок", які за гроші ламають паркани, нищать техніку, з арматурою нападають на будівельників. Ці "тітушки" координуються політиками, яким вигідна зупинка будівництва або які шантажують забудовника і вимагають грошей за припинення нападів. Вони наводять на будмайданчики псевдоактивістів, які прикриваються людьми з сусідніх будинків і заробляють на атаках забудовників політичні дивіденди. Сотні будівництв, які були зупинені "тітушками" і псевдоактивістами мають всі відповідні дозволи і є цілком законними", - йдеться в заяві.

Будівельники вимагають, щоб "столична влада навела лад у сфері будівництва, зупинила дійсно незаконні забудови і дозволила працювати тим, хто має всі дозвільні документи".

"Ми вимагаємо від правоохоронних органів порушити кримінальні справи проти "тітушок", які блокують будівництво столиці. Вимагаємо від Мін'юсту ліквідувати громадські організації, чиї "тітушки" не дозволяють працювати будівельникам", - йдеться в заяві будівельників.

Згідно з повідомленням, представленому представникам столичної влади, 1 березня участь в акції під стінами КМДА візьме 5000 будівельників.

Раніше, 23 лютого, працівники будмайданчиків столиці зупинили роботу на годину, щоб привернути увагу київської влади та правоохоронних органів до проблеми нападів на будівництва.