Депутат від ПР пропонує ввести податок на нерухоме майно

Народний депутат від фракції Партії регіонів Валерій Омельченко пропонує ввести податок на нерухоме майно. Про це йдеться у законопроекті № 3757-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків та податкових пільг", текст якого розміщений на сайті верховної ради України.

Законопроект вносить зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими база оподаткування нерухомості окрім об'єктів житлової поповнюється об'єктами нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб.

Цей податок обчислюється органом державної податкової служби на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

"База оподаткування об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно, виходячи з загальної площі кожного окремого об'єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об'єкт", - йдеться в законопроекті.

Крім того, як зазначається у документі, у разі наявності у платника податку - фізичної особи більше одного об'єкта оподаткування, в тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків), база оподаткування обчислюється виходячи з сумарної загальної площі таких об'єктів.