ДАБІ: експлуатація Будинку профспілок у Києві під кафе порушує закон

ДАБІ: експлуатація Будинку профспілок у Києві під кафе порушує закон Фото: скандальний заклад громадського харчування в самому центрі Києва

Перевірка правомірності облаштування закладу громадського харчування розпочнеться тільки після відповідного звернення

Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБІ) та її департамент у м. Києві не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під кафе. Про це повідомили у прес-службі Держархбудінспекції.

Як зазначається, на сьогодні даний об'єкт експлуатується незаконно.

ДАБІ, відповідно до чинного законодавства, може здійснити позапланову перевірку об'єкта тільки на підставі письмового звернення фізичних та юридичних осіб, громадських організацій, а також депутатів всіх рівнів. "На сьогодні жодних звернень - ні від народних депутатів, ні від КМДА, ні від громадян - не надходило", - повідомили в Держархбудінспекції.

Щойно відповідне звернення надійде, департамент ДАБІ в м. Києві негайно розпочне перевірку правомірності облаштування закладу громадського харчування у столичному Будинку профспілок. Під час перевірки об'єкта буде встановлено, на підставі яких договірних документів, зокрема договорів оренди приміщення, відбулося розміщення заклади громадського харчування в Будинку профспілок.

За результатами перевірки ДАБІ визначить міру відповідальності замовника реконструкції за порушення містобудівних норм, стандартів і правил, а також притягне його до відповідальності.

Нагадаємо, напередодні мер Києва Віталій Кличко висловив обурення у зв'язку з незаконним розміщенням кафе у Будинку профспілок. За його словами, КМДА не давала жодних дозволів щодо оренди, оскільки зазначене приміщення не відноситься до комунальної власності столиці, а належить профспілкам.