Держуправління справами має намір продати колишню держдачу Ющенко, 6 літаків, 2 вертольоти та 150 авто

Державне управління справами при Президенті України має намір продати дачу, де раніше проживав екс-Президент Віктор Ющенко, а також шість літаків, два вертольоти та 150 легкових автомобілів.

Державне управління справами при Президенті України має намір продати дачу, де раніше проживав екс-Президент Віктор Ющенко, а також шість літаків, два вертольоти та 150 легкових автомобілів. Про це під час брифінгу повідомив новий глава Держуправсправами Сергій Аверченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в рамках скорочення витрат Держуправсправами складено перелік державних об'єктів, призначених для продажу та передачі у власність інших міністерств і об'єктів господарювання.

"Ми зараз проводимо інвентаризацію. Є указ Президента "Питання державного майна, що забезпечує діяльність Президента України". І доручення прем'єр-міністра - воно трохи більш розширене, тут йдеться навіть про скорочення чисельності державного апарату. У нас вже є попередній список об'єктів, які ми готові віддати. Так як вони не використовуються для тих потреб, які визначені у положеннях про діяльність Президента", - зазначив Аверченко.

Серед цих об'єктів на продаж: держпідприємство "Санаторій "Збруч", держпідприємство "Комунар", санаторії "Семашко" та "Україна"; держрезиденції в Пущі-Водиці, держдача у Конча-Заспі (в якій проживав Ющенко); будинок відпочинку "Пуща-Водиця".

"І це тільки перший список того, що ми можемо продати", - підкреслив Аверченко.

Держуправсправами також збирається передати держпідприємство "Укржитло сервіс" у власність громади Києва; Національний камерний ансамбль "Київські солісти" - в управління Міністерства культури, держпідприємство лісове господарство "Білзерське" - в управління Міністерства природи.

"Також стоїть питання по лікеро-горілчаному заводу. Але там зараз проблеми зі звітністю. Не можуть знайти десь 32 мільйона гривень", - зазначив Аверченко.

"Хочу зазначити, що ДУС не має права самостійно реалізовувати будь-яке майно. Це функції фонду державного майна. Ми всі будемо передавати туди", - додав він.