КМДА планує забрати у своє розпорядження ряд будинків у центрі столиці, в т.ч. будівлю Київради, - БЮТ

КМДА планує забрати у своє розпорядження будівлю Київради на вул. Хрещатик, 36, будинку на вул. Б. Хмельницього, які належать територіальній громаді Києва та земельну ділянку площею 1, 46 га, якою користується Київрада. Про це заявила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, передає її прес-служба.

Відповідний проект рішення розглядався на постійній комісії Київради з питань власності і планується внести до порядку денного найближчого засідання Київради нелегітимною.

"Плани київської влади цілком очевидні. Спочатку забрати собі будівлю Київради для того, щоб закрити її для опозиційних депутатів Київради і киян, і спокійно проводити в ній нелегітимні засідання...", - заявила Меліхова.

Проектом рішення пропонується закріпити на праві оперативного управління за апаратом виконавчого органу Київради (КМДА) адміністративний будинок на вул. Хрещатик, 36 літера "А", внутрішній будинок на вул. Хрещатик, 36 ("Б"), триповерховий будинок на вул. Хрещатик, 36 ("В"), гараж на 6 відділень на вул. Хрещатик, 36 ("Р"). Адміністративний будинок на вул. Б. Хмельницького, 6-А ("А") та гараж на 3 відділення на вул. Б. Хмельницького, 6-А ("Б"), які належать до комунальної власності територіальної громади Києва.