Київські інвестори у будівництво об'єдналися в Союз сімей вкладників

Київські інвестори, будівництво житла яких періодично блокується політиками, об'єдналися в Союз сімей вкладників у будівництво, і пообіцяли блокувати партійні офіси.

Про це вони заявили на прес-конференції 17 березня.

За словами інвесторів, через "псевдоактивістів, владу і політиків, які заробляють на блокуванні будівництва, вкладники не можуть побудувати власне житло".

"Ми хочемо привернути увагу суспільства і влади до того, що в конфліктах навколо будівництва страждають не активісти, не політики і навіть не стільки будівельні компанії, а передусім люди. Ми є тими, про кого під час блокування будівництва ніхто не згадує. Хоча всі баталії йдуть саме навколо нашого житла", - сказав представник Союзу сімей вкладників Юрій Шелягін.

За словами вкладника Сергія Чужми, перед тим, як інвестувати в житло, власники квартир перевіряли документи та дозволи на будівництво в будівельній компанії і в Містобудівному кадастрі Києва.

Інвестори переконані, багато хто з них можуть збанкрутувати, якщо новобудови блокуються довше, ніж півроку.

"Одна сім'я вкладників, очікуючи на будівництво, орендує квартиру в Києві в середньому за 5000 грн в місяць. А якщо в споруджуваному будинку, вже продано 100 квартир, ця сума сягає 500 000 гривень. Виходить, що "тітушки" і політики щомісяця грабують вкладників менше половини одного будинка на півмільйона гривень", - сказав представник Союзу сімей вкладників у будівництво Олександр Ничипоренко.

Так, майбутні власники квартир об'єдналися в Союз, закликали всіх інвесторів, чиє житло блокують, приєднатися, і висунули свої вимоги владі та політикам.

Зокрема, політиків і депутатів усіх рівнів інвестори вимагають "зайнятися роботою і припинити використовувати будівництво як піармайданчик". Від київської влади інвестори вимагали "припинити загравати з псевдоактивістами", а від поліції - навести і підтримувати порядок на законних будівництвах, не давати порушувати громадський порядок і перешкоджати доступу на будівництво.

Якщо вимоги не будуть враховані, вкладники обіцяють "шини під тими партійними офісами, чиї політики блокують житло людей".