Київрада 23 жовтня має намір розглянути питання надання в оренду земель в Конча-Заспі, - БЮТ

Київрада 23 жовтня 2013 р. має намір розглянути низку проектів рішень про надання в довгострокову оренду земель, зокрема, в Конча-Заспі. Про це повідомила голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, передає її прес-служба.

"Київрада, яка не має повноважень і не має морального права виносити на розгляд Київради питання, які вирішують долю деяких частин Києва на 50 років вперед. ...Дуже важливо не допустити їх прийняття саме сьогодні", - заявила Меліхова.

Найскандальнішою серед ділянок, що виносяться на голосування Київради, є земля Конча-Заспи, передачу якої у свій час ініціював Кабмін. Мова йде про надання в оренду на 25 років товариству з обмеженою відповідальністю "Велберт Інвест" земельної ділянки площею 2 га на Столичному шосе, 151-а у Голосіївському районі Києва для реконструкції, експлуатації та обслуговування бази відпочинку.

Ще однією з ділянок, який передається в довгострокову оренду на 49 років ТОВ "Спрортбізелект" є земельна ділянка площею 1 га на вул. Васильківська, 100-а для будівництва торгово-офісного центру.