На реставрацію Києво-Печерської Лаври в 2014 р. виділено 15 млн грн, - Темник

На ремонтно-реставраційні роботи на території Києво-Печерської Лаври за проектом державного бюджету на 2014 р. виділено 15 млн грн.

На ремонтно-реставраційні роботи на території Києво-Печерської Лаври за проектом державного бюджету на 2014 р. виділено 15 млн грн. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає його прес-служба.

"Роботи на цьому об'єкті чимало. Треба провести дослідження гідрогеологічного режиму в лабіринтах Ближніх, Дальніх, Варязьких печер і на території Нижньої Лаври. Необхідно завершити роботи з реконструкції зовнішніх інженерних мереж. Потребує зміцнення та проведення протизсувних заходів підпірна стіна біля корпусу № 43. Ці та інші роботи ми будемо проводити в цьому році. Наша задача - максимально забезпечити належне збереження однієї з найбільших православних святинь України, якою є Успенська Києво-Печерська Лавра", - зазначив Темник.

Зазначимо, що на проведення протизсувних заходів, інженерного захисту, протиаварійних та ремонтно-реставраційних робіт на території Лаври в 2013 р. було направлено 27 млн грн бюджетних коштів.