Порошенко схвалив звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій

Порошенко схвалив звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій Фото: Петро Порошенко

Порошенко підписав закон № 420-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 420-VIII "ПРО внесення зміни до статті 266 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Передбаченим законом зміною до статті 266 Податкового кодексу України звільняються від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єкти нерухомості, що знаходяться в власності релігійних організацій і які використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включно з об'єктами, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями благодійні установи - притулки, інтернати, лікарні тощо, крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність", - йдеться в повідомленні.

Законом також рекомендовано органам місцевого самоврядування у місячний строк з дня опублікування Закону переглянути рішення про встановлення на 2015 р. податку на майно для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла цей законопроект 14 травня.