У Раді погодили законопроект про оподаткування нерухомості релігійних організацій

У Раді погодили законопроект про оподаткування нерухомості релігійних організацій На фото: Рада хоче звільнити від оподаткування нерухомість релігійних організацій

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики підготував до другого читання проект закону № 2226 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій). Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засідання комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звільняємо від сплати на нерухоме майно об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, у статуті яких зареєстровано, встановлено у законному порядку та використовується виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включаючи ті, у яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добровільні заклади (притулки, інтернати лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, у яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність",- оголосила народний депутат Ніна Южаніна.

Закон у разі ухвалення в цілому вступає в силу 1 числа місяця, наступного за місяцем опублікування.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 р. народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 2226 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій)", що звільняє від оподаткування нерухомість релігійних організацій. За відповідне рішення проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідних.