Рада хоче впровадити обліквитрат на послуги з утримання будинків

Рада хоче впровадити обліквитрат на послуги з утримання будинків Фото: Верховна Рада

Парламент хоче зробити прозорими витрати на послуги з утримання будинків

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 1714 "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо удосконалення механізму надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій)". За відповідне рішення проголосували 231 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Метою законопроекту є вдосконалення законодавства щодо створення дієвого прозорого механізму обліку витрат на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Законопроект передбачає встановлення норми, згідно з якою виконавці послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мають запровадити побудинковий облік доходів та витрат на їх надання, а також щомісячне звітування щодо надання послуг.

Так, згідно з законопроектом, виконавець послуг зобов'язаний вести облік доходів та видатків, які він здійснює відповідно до законодавства для надання кожної послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, згідно з встановленим переліком, а також складати акти про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по кожному будинку та кожній послузі.

Нагадаємо, 19 червня 2015 р. Верховна Рада встановила автоматичне нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам. За відповідний законопроект № 2676 проголосували 229 нардепів при 226 мінімально необхідних.