У столиці визначили самого "комфортного" забудовника

У столиці визначили самого "комфортного" забудовника Фото: у класі житла "комфорт" лідером став житловий комплекс "Комфорт Таун"

За підсумками 1-го кварталу 2016 року перші позиції рейтингу комфортності житлових комплексів Києва зайняли К. А. Н. Девелопмент (краща компанія - забудовник) і житловий комплекс "Бульвар Фонтанів" (забудовник - UDP). Про це говорится у спільному проекті рейтингового агентства "Еврорейтинг" і українських ЗМІ.

Повідомляється, що рейтингове агентство проаналізувало 56 житлових комплексів столиці і зіставити фактичні параметри комплексів з існуючими вимогами.


Так, на столичному ринку житла ряд об'єктів економ-класу за своїми характеристиками перевершує мінімум вимог до таких будівництв. А багато будівельні проекту більш високого класу по цілому ряду параметрів їм не відповідають. Наприклад, якщо висота стелі "в чистоті" в об'єкті бізнес-класу має бути не менше 3 м, по факту вона може бути і нижче. Або кількість місць на підземній парковці буде меншою, ніж кількість квартир у будинку, що в бізнес-класі вважається неприпустимим.

Наголошується, що результатом проведеного дослідження став рейтинг комфортності житлових комплексів Києва, визначає самого якісного забудовника і самий комфортний житловий комплекс. За підсумками 1-го кварталу 2016 р. переможцями стали К. А. Н. Девелопмент (краща компанія – забудовник) і житловий комплекс "Бульвар Фонтанів" (забудовник – UDP).

Повідомляється, що в класі житла "економ" лідером став забудовник УКРБУД і житловий комплекс "Академ Парк". У класі житла "комфорт" – забудовник К. А. Н. Девелопмент і житловий комплекс "Комфорт Таун". У класі житла "бізнес" лідирував забудовник К. А. Н. Девелопмент і житловий комплекс "Central Park". У класі житла "еліт" - забудовник UDP і житловий комплекс "Бульвар Фонтанів".

Зазначимо, що рейтинг комфортності житлових комплексів формується на підставі результатів порівняльного аналізу фактичних параметрів житлового комплексу в певному класі з типовими вимогами, які до цього класу ставляться. Рейтингова оцінка дозволяє виявити лідерів якості серед забудовників, найбільш комфортні для проживання житлові комплекси і зіставити їх між собою. Розрахунок рейтингу комфортності житлових комплексів проводиться рейтинговим агентством Євро-Рейтинг щокварталу на основі власної методології.