В Україні мають намір об'єднати земельний кадастр і реєстр нерухомості

В Україні мають намір об'єднати Земельний кадастр та Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив претендент на посаду заступника міністра юстиції України Гія Гецадзе.

"Я думаю, що сьогодні велика проблема полягає в тому, що земля знаходиться в одному реєстрі, а будинок, який побудований на цій землі, в іншому. Це потрібно об'єднати, тому що така система є незручною для громадян. Ми обов'язково будемо піднімати це питання . Знову ж таки, це необхідно для поліпшення сервісу для громадян ", - зазначив Гецадзе.

За його словами, дуже важливо, щоб існувала одна база і щоб вона була в одному міністерстві.

"Це потрібно для того, щоб громадяни не ходили по різних установах по одному питанню", - зазначив претендент на посаду замглави українського Мін'юсту.

Гецадзе також повідомив, що відповідатиме в Мін'юсті України за роботу комітету реформ, боротьбу з корупцією та оптимізацію кадрів.

Нагадаємо, в грудні 2014 міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Державний реєстр прав на нерухоме майно містить інформацію про 1 млн 920 тис. 636 об'єктах.

Мін'юст хоче скоротити кількість реєстрів майнових прав з 36 до 4.