В Україні в 2013 р. в будівельну галузь за житловими програмами залучено 1 млрд грн

Завдяки державним житловим програмам, що реалізує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, протягом 2013 р. в будівельну галузь України залучено вже понад 1 млрд грн. Про це заявив голова правління фонду Леонід Рисухін, повідомляє прес-служба фонду.

За словами Рисухіна, житловими програмами в поточному році скористалось вже понад 3 тисячі сімей, які отримали державну підтримку на загальну суму понад 260 млн грн, і до кінця року ці показники будуть ще зростати.

"Завдяки отриманій громадянами державній підтримці для придбання житла в будівельну галузь додатково залучено вже понад 1 млрд грн, у тому числі, кошти громадян на суму 422 млн грн та кредитні кошти банків на суму 432 млн грн", - зазначив голова правління фонду.

Таким чином, як наголосив Рисухін, державні житлові програми виступають каталізатором додаткового залучення в будівельну галузь коштів, які загалом в декілька разів перевищують обсяги фінансування, що виділяє держава для реалізації вказаних програм. Більше того, завдяки цим коштам, виходячи з орієнтовної складової податків та соціальних внесків у собівартості будівництва, до бюджетів всіх рівнів у поточному році може надійти від підприємств будівельної галузі близько 250 млн грн у вигляді платежів з ПДВ, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, соціальних внесків тощо.