В Україні в 2013 р. за держпрограмами громадяни придбали більше 3 тис. квартир, - Темник

В Україні в 2013 р. за різними державними житловими програмами громадяни придбали більше 3 тис. квартир. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомила прес-служба Мінрегіону.

"Уряд робить все можливе для того, щоб якомога більше громадян, які потребують житла, скористалися державною підтримкою для його придбання. На цей рік ми запланували реалізувати у сукупності за всіма державними програмами 6,7 тис. квартир. Для цього у державному та місцевих бюджетах передбачено більше 718 млн грн", - заявив Темник

Він зазначив, що Кабінет міністрів сьогодні працює над залученням до реалізації державних житлових програм, зокрема до програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, більшої кількості банківських установ.

"Для збільшення обсягів будівництва доступного житла активно вишукуються альтернативні шляхи його фінансування, у тому числі залучення кредитних ресурсів під гарантії держави", - додав Темник.

Він поінформував, що за дорученням уряду банки сьогодні працюють над питанням виділення кредитних ресурсів Мінрегіону під державні гарантії.

"У разі реалізації цього завдання протягом двох років можливо ввести в експлуатацію близько 25 тис. квартир", - сказав Темник.