В Україні за 10 міс. 2014 р. через Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву отримали квартири 1,1 тис. сімей

В Україні за 10 місяців 2014 р. 1 тис. 159 сімей отримали квартири через участь у державних житлових програмах, які реалізує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

В Україні за 10 місяців 2014 р. 1 тис. 159 сімей отримали квартири через участь у державних житлових програмах, які реалізує Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Про це заявив голова правління Держмолодьжитла Леонід Рисухін, повідомляє прес-служба фонду.

За словами Рисухіна, серед 1 тич. 159 квартир, що були передані українським сім'ям - учасникам державних житлових програм, 201 - отримали сім'ї в рамках участі у програмі пільгового молодіжного кредитування.

Ще 728 квартир було придбано громадянами завдяки програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Крім того, 230 сімей стали новоселами, взявши участь у програмі доступне житло, в рамках якої громадянам надається підтримка у вигляді 30% від вартості житла.

Як зазначив Рисухін, очікується, що до кінця року буде введено в експлуатацію ще декілька житлових будинків, в яких за державними житловими програмами власні квартири отримають ще понад 500 українських родин.

"Цю ситуацію може виправити новообрана Верховна Рада, якщо при затвердженні Держбюджету на 2015 р. запланує певну суму коштів на реалізацію державних житлових програм", - підкреслив він.