Відновлення Будинку профспілок на Майдані планують завершити в 2017 році

Відновлення Будинку профспілок на Майдані планують завершити в 2017 році Фото: згорілий Будинок профспілок

Всі роботи по відновленню одного з символів Евромайдана займуть 18 місяців

Роботи з відновлення Будинку профспілок на Майдані Незалежності в Києві планують завершити протягом 18 місяців, тобто до літа 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федерації професійних спілок України (ПФУ).

"27 листопада підписаний інвестиційний договір, сторонами якого виступили Федерація профспілок України, Господарське управління ФПУ, підприємство-інвестор і будівельна компанія, яка буде генеральним підрядником виконання комплексу робіт, спрямованих на відновлення Будинку профспілок. Повністю роботи планується завершити протягом 18 місяців", - йдеться в повідомленні.

В договорі зазначено, що під час реконструкції ніяких надбудов не буде, київський Будинок профспілок буде виглядати осучаснено.

Крім того, фасад Будинку профспілок закриють новим захисним полотном, оскільки стара сітка вже зносилася.

Нагадаємо, Будинку профспілок згорів під час штурму силовиками в ніч на 19 лютого 2014 року. В результаті пожежі також обрушилися конструкції між четвертим і п'ятим поверхами. За попередніми даними, які оприлюднив заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, на ремонт потрібно понад 150 млн грн.

Раніше ФПУ заявляв, що згідно з підписаним договором, Будинок профспілок повинні відновити протягом року.